Nadstavba B pavilónu zlepší podmienky v Základnej škole v Turzovke

26.08.2013 Bratislava


Turzovka (TASR) – V prvej etape podľa primátora Turzovky Miroslava Rejdu nadstavujú budovu, zastrešujú stavbu a osádzajú okná. "Celkové náklady na túto etapu vo výške viac ako 161.000 eur uhradí mesto z vlastných rozpočtových prostriedkov a z finančného príspevku ministerstva školstva. Druhá etapa projektu, naplánovaná na rok 2014, bude spočívať v zavedení elektroinštalácie, vybudovaní vnútorných priestorov a sociálnych zariadení," uviedol Rejda.

Zdôraznil, že od septembra sa zlepšia podmienky v starom školskom pavilóne, ktorý bol do leta na hranici prevádzkovateľnosti. "Keď strechu dvihneme o jedno poschodie, odstránime problémy. Chceme postupne dobudovať ďalších sedem tried a dať vyše 700 deťom možnosť kvalitnej výchovy v štandardných podmienkach. Dnes mám jasnú predstavu, napríklad aj keby bol zlý demografický vývoj, môžeme tam presťahovať základnú umeleckú školu, ktorá má samostatný objekt, aby sa aj ekonomika prevádzky zlepšovala," povedal turzovský primátor.

Nové triedy by podľa neho využili aj v prípade zrušenia málotriednych škôl v okolitých obciach, z ktorých by deti dochádzali do Turzovky. "Veď deti z niektorých okolitých obcí majú bližšie do Turzovky ako deti z niektorých našich mestských častí," uzatvoril Rejda.
 

Vyberte región